Postitin tänään kirjeen ja paketin Suomeen. Odotettuani vaikka kuinka kauan ja täytettyäni lippusia ja lappusia selvisi, ettei minulla ollut tarpeeksi rahaa mukana. Postivirkailija näpytteli hetken tietokonettaan ja tiputti ison siivun hinnasta pois. En tiedä oliko alkuperäinen hinta korkeampi pärstäni takia, vai sainko alennuksen pärstäni takia, tai oliko pärställäni mitään tekemistä asian kanssa, mutta tällaista sattuu Kiinassa.
     Valitettavasti alennuskaan ei auttanut, hinnasta jäi silti puuttumaan vielä parikymmentä kuaita. Saman firman postitoimistojen hinnoissa on näköjään isoja eroja, yllätys yllätys. Kipaisin kotiin, söin lounaan ja kipitin takaisin postitoimistolle, jossa pakettini odottivat. Paluumatkalla nappasin "vähän" naposteltavaa ostoskeskuksesta. Postitusmatkoja lukuunottamatta olen tänään viettänyt kotipäivää katsellen Frendejä.<3
Tänään oli vähän lämpimämpää, mutta muuten tässä viime aikoina Pekingin sää on ollut kylmä. Pakkasta on ollut vain kymmenisen astetta, eikä enempää kai pitäisikään tulla koko talvena, mutta hyytävä tuuli saa ilman tuntumaan paljon kylmemmältä.

Tapaan tiistaina seuraavan isäntäperheeni ensimmäistä kertaa. Perheessä on 14- ja 5-vuotiaat lapset, ja he asuvat kohtuullisen matkan päässä koulustani, muuta en vielä tiedä.
     Nykyisessä majapaikassani viettämäni päivät ovat olleet kuin lomaa. Asun nuoren, modernin parin luona. He ovat tottuneet majoittamaan ulkomaalaisia, mies osaa englantia ja elo täällä on todella rentoa. Plus vaimo tekee varmaan parasta ruokaa koko kiinassa. En ole syönyt yhtä hyvää edes ravintolassa.
     Mies on meidän STS-vaihto-oppilaiden aluevalvoja, ja hän on vaikuttunut kiinantaidoistani. Hän sanoi, että ymmärrän jo noin 80 % puhutusta kiinasta! Kuulostaa uskomattomalta, mutta on mahdollisesti ihan totta. Tämä ei silti tarkoita, että muutaman kuukauden kuluttua ymmärtäisin 100%. Tai edes vuoden loppuun mennessä. Hän myös sanoi, että ääntämykseni on selkeä. Olen niin onnellinen, en kuvitellut koko vuonna pääseväni tähän pisteeseen, johon olen päässyt nyt jo!
.