Luokkamme japanilaistyttö tehtailee paperijoutsenia. Ehkä se aikoo toivoa ikuista onnea itselleen ja poikaystävälleen.
"Mielummin itken vessassa, kuin rakastan polkupyörän tarakalla."
pekingiläinen naisten suosima sanonta

Lause tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että raha voittaa rakkauden. Lännessä uskotaan rakkauden kaiken voittavaan voimaan, täällä myönnettään karu totuus.
     Opettaja heitti pöytään vihaamani "olet vielä liian nuori" -kortin, kun ilmoitin, etten välttämättä mene koskaan naimisiin. Kaveri onneksi pisti sille jauhot suuhun kertomalla, että hänen vanhempansa eivät ole lainkaan naimisissa.
     Opettajan 26-vuotias tytär ei saa muuttaa yhteen poikaystävänsä kanssa. Ja jos "tyttö" on liian myöhään poissa kotoa, isä alkaa soitella hänen peräänsä. Mä revin hiuksiani ja ajattelin suurimman osan Suomen 16-vuotiaista olevan itsenäisempiä. Onnellisuudesta en tiedä.
     Miksiköhän kaikki puhuvat mulle tästä aiheesta juuri tänään? Aluevalvojamme valitteli miesten kovia paineita Pekingissä. Täytyy olla auto ja asunto, jotta pääsee naimisiin. Kerroin, että Suomessa nainen voi tienata itse oman autonsa ja talonsa. Mies sanoi "hyvä" ja hiljeni.
Tapasin tänään mahdollisen tulevan isäntäperheeni. Toivon todella, että he ottavat minut. Ensimmäistä kertaa tiesin ensisilmäyksellä, että tämän perheen kanssa haluaisin asua. Isää en ole vielä tavannut, mutta äiti ja 14-vuotias tytär ovat avoimia, itsevarmoja ja rohkeita. Heidän katseensa oli onnellinen ja luottavainen. Epäkiinalaisimmat tapaamani kiinalaisnaiset. Plus saisin ensimmäisen (host)veljeni, perheen 4-vuotias poika on todella suloinen!
Ymmärrän kiinaa hyvin ja kykenen puhumaan ymmärrettävästi, mutta sanavarastoni kaipaa täydennystä ja lauseenmuodostus kohennusta. Tämä koulupäivä sujui lähinnä Miss Mixejä lukien. Parantamisen varaa löytyy, mutta kun ne tunnit ovat kuolettavan tylsiä.

ps. Miss Mixin lukeminen oli hyödyllistä. Lehdessä vinkattiin The Scriptin biisistä If You Could See Me Now. Tähän perään vois nyt laittaa monta superlatiiviin taivutettua adjektiivia. Ensimmäinen vaan ei viimeinen bändiltä kuuntelemani biisi.
.