'
Ei tämä olekaan niin extremeä kuin kuvittelin. Saan käydä sisäkylppärissä suihkussa, ei tarvitse mennä parvekkeellani olevaan ulkokylppäriin. Ihan positiivista, täälläkin kun on kuitenkin kymmenisen astetta pakkasta. Ehdin käydä siellä ulkokylppärissä kerran suihkussa, ja olisi sekin onnistunut.
     Välillä on vaikea tietää, mitä kiinalainen tarkoittaa, vaikka ymmärtäisin mitä hän sanoo. Ne kun voivat olla kaksi täysin eri asiaa. Tosin kiinalaiset ovat keskimäärin suorempia kuin monet muut aasialaiset. Esimeksiksi korealaiset pitävät kiinalaisten suoraa puhetapaa äärimmäisen epäkohteliaana. Tilanteesta riippuen kiinalaiset saattavat olla suomalaisiakin suorempia, mutta sitten taas jossakin meistä ihan oudossa tilanteessa kiinalaiset kiertelevät ja kaartelevat mahdottomasti.
     Ensimmäiset pari päivää uudessa isäntäperheessä ovat sujuneet loistavasti. Tuntuu, että isäntäperheet vain paranevat vaihtojen myötä. Todellisuudessa kyse on varmaan siitä, että kommunikointi sujuu tässä perheessä kuin unelma (kyllä, suihkuväärinymmärryksestä huolimatta). Perheen 13-vuotiaan tyttären englanti on todella hyvä. Hänen ääntämyksensäkin on epätavallisen selkeä, mikä johtuu luultavasti hänen viikon kestäneestä kielikurssistaan Iso-Britanniassa viime kesänä.
     Kiinani on sellaisella tasolla, että kykenen puhumaan jopa perheen 4-vuotiaan ja toista murretta puhuvien isovanhempien kanssa. Yleensä pikkulapset eivät ymmärrä kiinaani, niinpä harjoittelu perheen pikkuisen kanssa tekee hyvää. Poika sulatti sydämmeni täydellisesti jo puhuessaan minulle ensimmäistä kertaa. "Hei isosisko!" Poika on aika ujo, joten tähän tervehdykseenkin tarvittiin kiristystä ja lahjontaa.
     Olen viettänyt paljon aikaa isäntäperheeni kanssa aiempaan verrattuna. Eilen yllätin koko perheen tekemällä dumblingejä hostmummon kanssa. Totta kai mä nyt dumblingeja osaan tehdä. ;) Kävin myös hostsiskon kanssa kaupassa. Tänään tein hostsiskon kanssa hänen englanninläksyjään puoli tuntia, vaikka eipä hän paljon apua kaivannut. Leikin hostveljen kanssa hetken autoilla ja vartin yrittämisen jälkeen hostäiti ja -sisko apunani sain vaihdettua pojan kanssa pari lausettakin. Hostäiti ja -sisko olivat mukana lähinnä vaatimassa poikaa vastaamaan ja pyynnöstäni myös kysyivät häneltä, oliko hän ymmärtänyt kysymykseni. Ja kyllähän poika ymmärsi, ei vaan saanut vastatuksi. :D
     Minulla on oma huone, eikä samassa kerroksessa asu ketään muita, joten omaa tilaa on runsaasti. Jäätävän kylmä tässä talossa on, mutta peiton alla sentään tarkenee. Kuulin huhun, että ensi viikonloppuna Pekingiin olisi tiedossa 30 asteen pakkaset. Epäilen ja toivon sydämestäni, että joku kuuli / ymmärsi jotakin väärin.
.