räätälin katuputiikki

¤ Monien kiinalaisten miesten pikkusormen kynsi on todella pitkä. Myös hostisäni. En tiedä syytä.
¤ Kiinassa on monia minun silmääni omituisia ammatteja. Hississä henkilö painelemassa niitä kerrosnappeja, kaupassa henkilö punnitsemassa sinulle tahtomasi vihannekset ja hedelmät sekä parkkiautomaatin tilalla ihminen, näin muutaman mainitakseni.
¤ Kun autot pysähtyvät liikennevaloihin, saattaa joukko kerjäläisiä alkaa kiertää autolta autolle kerjäämässä rahaa. Kiinassa kerjäläiset ovat yleensä miehiä: vammautuneita tai vanhuksia. En ole nähnyt vielä yhtään lasta kerjäämässä, töissä sen sijaan alle kouluikäisiäkin.
Uusi Otava. Tämän kun näen, tiedän olevani lähellä kotia.

¤ Kiinalaiset pelkäävät varkaita todella paljon, ja heillä onkin siihen enemmän syytä kuin ulkomaalaisilla, mikä on monien havaitsema mielenkiintoinen ilmiö. Yksi Kiinaa kiertänyt ja Kiinassa vuosia asunut ulkomaalaismies sanoi, että ulkomaalainen on vaarassa menettää rahansa ja vaarassa muutenkin vasta sitten, kun on täysin menettänyt kontrollin itseensä. Itse en ole kohdannut mitään vaaratilanteita tai ryöstöyrityksiä, vaikka olen mm. laukun vetskarin hajottua kulkenut viikkoja metroasemilla laukku auki ja hillunut Pekingin yössä kello kolmelta eksyksissä ja kielitaidottomana. Oli mulla sentään pari kaveria mukana.
     Isäntäperheeni ja kaikki muutkin kiinalaistuttavani ovat aina huolissaan kulkemisistani metrolla ja taksilla. Epäileväisyys on alkanut tarttua minuunkin, mutta eipä ylimääräisestä varovaisuudesta ainakaan haittaa ole. Todellisuudessa Kiina ei kuitenkaan ole kiinalaisellekaan niin vaarallinen, kuin mitä he kuvittelevat. Jos täällä olisi varkaita yhtä paljon kuin esim. Etelä-Amerikassa, en usko että kiinalaiset esittelisivät rahojaan näin huolettomasti. Lisäksi pienet lapset saavat leikkiä ja kuljeskella hyvin vapaasti täällä Pekingin ytimessäkin.

Translation: Chinese people think China is dangerous country but we foreigners disagree with them.