'
V-tunnel ei ole toiminut viikkoon, eli en pääse Kiinan sensuroimille sivuille. (esim. blogspotin blogit) Kummasti kaikki vpn:t lakkasivat toimimasta juuri ennen tuota tapahtumaa. No, tänään se päättyi. Toivotaan, että vpn:tkin alkavat taas kohta pelaamaan.

Koearvosanoja on aika hankala kääntää Suomen arvosana-asteikolle, mutta sellaista 8-9 tasoa ne suunnilleen olivat (84-97.5/100). Kokeissa oli mm. kaksi 100 merkin esseetä. Eli aika reippaasti alkaa noita kiinalaisia merkkejä olla hallussa. Kaverin hostisän mukaan osatessaan 300 merkkiä, voi sanoa osaavansa lukea. Tuntuu hassulta, että kaikki kiinalaiset eivät osaa lukea omaa kieltään, mutta itse osaan kohta.

Täällä ei avata ulko-ovea ennen kuin on kysytty kuka tulija on ja mikä hänen asiansa on. Toissapäivänä oveen koputti ensimmäistä kertaa tuntematon niin, että olin yksin kotona. En oikein tiennyt mitä tehdä. Pahoittelin oven läpi, etten tuntenut "tätiä" enkä voinut päästää sisälle, koska olin yksin kotona. Heti naisen lähdettyä alkoi nolottaa, etten uskaltanut päästää pientä kiinalaistätiä sisälle. Enkä edes tajunnut kysyä hänen asiaansa. Mutta parempi harmitella näin kuin toisin päin. (Nainenkaan ei tuntenut minua, joten kovin läheinen hän ei hostperheelle voinut olla.)

Miten maailmassa voi olla niin monta eri versiota historiasta?! Sen olen tiennyt, että Venäjän ja Kiinan versiot ovat lähinnä todellisuuteen pohjautuvia, mutta että Etelä-Koreankin historia on erilainen minulle opetettuun verrattuna.
     Ja että Aasiassa jaksetaan pitää vihaa valtioiden välillä sukupolvesta toiseen. Vanhemmilta lapsille siirtyvät asenteet ymmärrän, mutta väritettyjä, yksipuolisia ja provosoivia koulukirjoja en ymmärrä. Tekisi mieli väittää niissä olevan valheitakin, mutta voiko sitä lopulta niin varmaksi tietää, että kuka on oikeassa ja kuka ei. Sitähän sanotaan, että voittajat kirjoittavat historian. Onko meidän käsityksemme historiasta vain USA:n & kumppaneiden versio?
    Huomautin kaverille, etteivät nykyiset sukupolvet ole syyllisiä esivanhempiensa tekoihin, johon kaveri totesi, että valtiot ovat kuitenkin yhä olemassa. Justiinsa joo ja huh huh.


Translation: Vpn doesn't work. My exams went well. History isn't as simple to understand as I have been thinking.