Koulumme, ja me sen mukana, osallistui ulkomaalaisten oppilaiden kisoihin. Kisojen idea ei minulle täysin auennut, mutta ainakin laulua, tanssia, näyttelemistä ja voimistelua päivän aikana nähtiin, kaikki kiinaksi tietenkin. Oppilaita oli ihan naperoista lukioikäisiin. Suurin osa oli aasialaisia, mikä ei tosin näistä kuvista välity. Kisaajia oli ehkä muutama sata. En tiedä ulkomaalaisten oppilaiden kokonaislukumäärää Pekingissä, mutta ainakaan toinen STS-vaihtareiden isäntäkoulu ei ollut mukana.
Meidän koulun esiintyminen ei mennyt ihan putkeen, köh köh. Tämän kuvan ottohetkellä olimme nousseet lavalle jo kolmannen kerran yrittämään lauluamme uudelleen. Paitsi etten mä raahautunut lavalle enää kolmatta kertaa, vaan päätin napsaista pari kuvaa. Hauskaa meillä oli siitä huolimatta, että vedettiin pohjat kisassa, jossa oli mukana pikkulapsiakin. Ja siitä huolimatta, että opettajamme veti itkupotkuraivarit. Meidän opettajana ei varmasti ole helppoa, mutta eipä ole hänen oppilaanaankaan. ;>
Jotkut oli panostaneet..

Esitystä katsellessa en voinut välttyä ajattelemasta Tampereen yhteiskoulun lukiota. TYK tuntui jotenkin kaukaiselta. Eikä ihme, pian on puoli vuotta siitä, kun kävin rakkaassa opinahjossani viimeksi.

translation: Foreighn students's competition. Singing, acting, dancing.. everything in chinese.
'